Ciulama de miel

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se sc

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de lapte
  • 1 cana de supa de zarzavat
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 telina

Mod de preparare

Carnea se taie felii, se spala in apa rece si se fierbe in apa cu sare impreuna cu o ceapa taiata felii si o telina curatata si taiata in patru. Se scoate carnea cand este bine fiarta si se lasa pe o farfurie. Separat se pregateste ciulamaua astfel : intr-o cratita emailata se pune o lingura de unt moale si 2 linguri de faina. Se amesteca cu o lingura de lemn, dupa care se adauga laptele treptat. Pe masura ce amestecul se incalzeste, se va ingroasa. Se subtiaza cu supa de carne sau de zarzavat, se sareaza usor si se pipereaza dupa gust. Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, dupa care se adauga carnea de miel si se mai lasa la fiert impreuna cateva minute.
Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete:

Ciulama de pui

Ciulama de ciuperci cu pui

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci