Copane cu sos de masline si ciuperci

Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 copane
  • 2 legaturi ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 500 gr ciuperci
  • 500 gr piure de rosii
  • 200 gr masline
  • 3-4 linguri ulei de floarea sorelui
  • sare
  • piper alb si negru
  • cimbru proaspat
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea, se prajesc in ulei incins. Se lasa la foc mic pana ce se rumenesc uniform.

In acest timp, se curata ceapa, usturoiul si ciupercile, se spala, se taie bucati medii si se pun peste copanele rumenite. Se inabusa si se lasa sa fiarba in sucul propriu. Dupa ce a scazut sucul, se toarna piureul de rosii, se pun maslinele care au fost fierte in prealabil si desarate si apoi se baga in cuptor. Se lasa aproximativ 10-15 minute ca sa scada si sa capete o crusta aurie.
Copanele cu sos se servesc ornate cu patrunjel verde din abundenta.

Alte retete:

Mancare de mazare

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci