Mancaruri cu carne

Reteta Curcan umplut

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul n

ingrediente

   1 curcan
   umplutura: 1 mar
   1 ceapa
   1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa)
   crengute de rosmarin si salvie
   ulei vegetal

mod de preparare

1. Se ia curcanul, se spala frumos, se usuca cu un prosop si se unge cu ulei (de preferat ulei de canola ca are indicele de fumegare mai mic, uleiul normal de floarea soarelui fumega la temepratura mare, oricum, mereg si de asta, eu una am folosit ulei vegetal).





2. Intre timp pregatim umplutura


1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa).


Toate se pun intr-un castron si se dau la microunde pt 5 minute.


Intre timp se indeasa curcanelul cu niste crengute de rosmarin si salvie





3. Dupa cele 5 minute se scoate castronul cu mirodenii de la microunde si cu un cleste (ca sunt fierbinti tare) se indeasa in cavitateal curcanului.





4. Se da la cuptorul incalzit in prealabil la 500 grade F sau 260 grade C sau cea mai ridicata treapta a cuptorului. Se tine curcanelul la temperatura de 500F sau 260C pentru 30 minute, nu se deschide usa cuptorului sub nici o forma, daca fumega e de la uleiul vegetal.


Aveti grija sa fie plasat curcanelul pe un gratar deasupra unei tavi mai adanci.





5. Dupa 30 minute se scoate si se scade temperatura cuptorului la 350 grade F sau 175 grade C. Din folie de aluminiu se construieste o platosa triunghiulara (dati folia in doua ca de obicei e cam subtire). Cu platosa respectiva se acopera pieptul curcanului. In partea cea mai groasa a pieptului, sub platosa, se infige un termometru.





6. Se seteaza temperatura pe ceas la 161 grade F sau 71 grade C. Cand temperatura in interiorul curcanului a atins 71 grade C este facut. De asta e important sa aveti termometru sa stiti exact cand sa-l scoateti din cuptor.


Unui curcan de 7 kg ii iau vreo 2.5 ore din momentul asta, la unul 10 kg i-au luat exact 3 ore si 45 minute.





7. Se scoate musiu de la cuptor si imediat se acopera cu folie de aluminiu. Se tine acoperit inca 15 minute.Dupa cele 15 minute se pune pe platou si se duce la masa.
Pofta buna!





Reteta Curcan umplut a fost propusa de anavlis pe forum culinar.ro





Alte retete cu carne de curcan gasiti aici:


Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura,


Curcan umplut de Craciun,


Curcan cu fructe
Incearca si Cotlet de vita cu mousse de spanac
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite