Curry de miel a la Peter

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimen

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • amestec de condimente iute si parfumat
  • 2 linguri unt
  • 2 conserve de 400 g rosii taiate bucati
  • 285 ml supa de baza sau apa
  • 1
  • 5 kg pulpa de miel
  • taiata cubulete
  • 1 mana de menta si coriandru tocate
  • 285 ml iaurt natural
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • pasta de curry
  • 1 bucata de 5 cm ghimbir proaspat
  • decojit
  • 2 cepe rosii de marimea unei mingi de tenis
  • decojite
  • 10 catei de usturoi
  • decojiti
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti
  • cu seminte
  • 1 legatura de coriandru proaspat suc de limeta (lamaie verde)
  • dupa gust

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimente (prajite si zdrobite in prealabil) si procesati-le pe toate intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Intr-un vas larg, tip caserola, prajiti in unt pasta de curry, amestecand regulat, pana ce capata o tenta aurie. Adaugati rosiile si supa sau apa. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu folie de bucatarie si dati la cuptor, pentru a intensifica aromele, indepartati folia si continuati sa fierbeti la foc mic pe plita, pana cand se ingroasa. Acesta este sosul de baza pentru curry.

Prajiti carnea de miel in putin ulei de masline pana se rumeneste, apoi adaugati sosul de curry si fierbeti totul la foc mic circa 1 ora sau pana cand se fragezeste carnea. Puteti varia ingredientele pentru aceasta reteta de curry, utilizand: bucatele de pui, creveti sau branza paneer, ori legume (sfecla mangold, spanac, mazare, conopida, vinete, bame, cartofi fierti, naut sau linte). Presarati deasupra coriandru si menta tocata si amestecati in compozitie si iaurtul. Condimentati dupa gust si adaugati sucul de la 1 limeta. Serviti cu paine condimentata, alaturi de niste orez basmati (cu bob lung, foarte aromat) facut la abur si insotiti cu multa, multa bere rece!

Intr-un vas cu fundul gros, aduceti la punctul de fierbere 2 l de lapte integral, apoi luati vasul de pe foc si adaugati un pahar cu otet din vin alb. Amestecati, apoi lasati compozitia sa se raceasca 5 minute. Laptele va incepe sa se inchege. Acum, turnati-l printr-o sita sau o strecuratoare acoperita cu tifon. Lasati zerul sa se scurga, apoi presati branza dulce ramasa si puneti-o la rece in frigider. Tocati branza racita in bucati de marimea degetului mare, prajiti-le in unt alaturi de putin ardei iute, usturoi si sare de mare si adaugati bucatile de branza la curry.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita de pipote cu inimi

Cartofi la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise