Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua-trei cepe taiate marunt, pr
Se rad dovleceii de coaja, se taie in doua si se scobesc de miez. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua-trei cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu dovleceii, se dau prin faina si se prajesc in untura, se asaza intr-o cratita si se acopera cu sosul preparat astfel:se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin. Se stinge rintasul cu zeama de rosii(fierte si strecurate) si se adauga sare. Dovleceii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu sint acoperiti, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se dau la cuptor pina sint gata.
Se servesc cu smintina.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii