Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa cons

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Ingrediente

  • o bucata intreaga de piept de pui
  • 500 g sfecla rosie
  • suc de la 2 portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • zahar

Mod de preparare

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa consumam acest fel pentru o dieta putem renunta la sosul alb si la zahar, insa daca nu tinem regim e pacat sa lasam la o parte cele doua componente ale acestei retete. Pieptul de pui se prajeste bine pe ambele parti, se adauga un pic de vin alb sec si un pic de apa sa se fiarba bine. Intre timp se pun la fiert, la foc mare, un amestec dintre sucul de la o portocala cu un pahar de vin alb sec si 200 de ml de smantana. In a treia craticioara se pune o nuca de unt la topit si 3 linguri mari de sfecla taiata cubulete peste care se adauga o lingura de zahar si sucul de la o portocala si se lasa sa fiarba pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp se ingroasa sosul alb, racindu-se.


Feliile de piept de pui se aseaza pe o farfurie, se stropeste cu sos si se aseaza langa doua linguri din sfecla rosie. Alte retete recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc