Friptura de porc la cuptor

Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora. Apoi se asaza in tava, imp

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 but porc
  • sare
  • piper
  • 2-3 catei usturoi

Mod de preparare

Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora. Apoi se asaza in tava, impreuna cu cateva linguri de apa si se da la cuptor. Se stropeste mereu pe deasupra cu zeama din tava.

Se tine la cuptor pana se fragezeste bine si este frumos rumenita. Se taie felii, se asaza pe farfurie, iar sosul din tava se serveste fierbinte, in sosiera.


Se serveste la masa cu cartofi prajiti si varza murata sau varza calita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci