Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, i
Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, iar dupa aceea se asaza intr-o tava cu picioarele sub el. Se toarna deasupra restul de sos de grasimi cu rom, se adauga cuisoarele si se baga in cuptor. Se unge cu sosul din tava din cand in cand, dar si cu grosimea ce o lasa. Cand soriciul s-a rumenit, se lasa la foc mic sa se coaca bine si incet. Se stropeste cu vin, cand e gata si se aranjeaza pe o farfurie mare.
Se serveste cu garnitura de mere coapte si cu vin rosu.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor
Tocanita de pui
Mancare de mazare
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii