Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se pun bucatile de carne, mor
Se fierbe bucata de carne intreaga. Dupa ce e bine fiarta se taie fasii subtiri. Intr-o cratita cu ulei(cam de un deget) se pun bucatile de carne, morcovii, patrujelul si telina taiate rondele mai groase si ceapa taiata marunt, sare. Se lasa la pajit un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga apa fiarta in oala cat sa acopere continutul si se lasa la fiert cu capac, la foc mic, pana se fierb legumele. Cand e gata se scoate carnea. Legumele se strecoara, pastrand sosul. Legumele se mixeaza. Intr-o oala se pune 1 lingura zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga 1 lingura ulei, 1 lingura faina, legumele mixate, sosul de pe ele si se lasa la fiert amestecand continuu. Se mai adauga piper, foile de dafin, smantana, vinul si se lasa sa mai dea un clocot. La sfarsit se adauga carnea.
Se serveste cu macaroane

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii