Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.
Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina. Se pregateste pasarea ca pentru orice fel de mancare, se spala in mai multe ape reci si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe descoperit cu putina sare, doua ore, dupa care se pune la fiert si vinul. Daca gasca este tanara, se pune la fiert doar cu doi litri de apa si 1l de vin, daca este batrana, gasca se pune la fiert cu multa apa, pentru ca la fiert nu se mai adauga apa. Dupa doua ore de fierbere se adauga in oala zarzavatul de supa spalat. Se continua fierberea impreuna cu tacamul de pui si piciorul de porc, puse la fiert o data cu carnea de gasca. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se sareaza. Bucatile de carne fara os se asaza in vase mici, se acopera cu supa concentrata in care a fiert carnea, se asorteaza cu bucati de zarzavat fiert si se pun la rece pana a doua zi. Dupa gust in supa se poate adauga usturoi.
Aspicul se serveste direct in vasele in care s-a prins sau rasturnat pe o farfurie si asortat cu felii de gogosar murat sau cu o rosie bine coapta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii