Azi iti arat cea mai buna modalitate de a gati Iepure cu sos de ardei copti
Stropeste bucatile de iepure cu putin ulei de masline, si asezoneaza-le cu sare grunjoasa. Zdrobeste 3 catei de usturoi. Pune-le in punga speciala impreuna cu usturoiul, frunzele de dafin, frunzele de menta, boabele de piper si untul.
A venit momentul sa videzi punga. Eu folosesc un Food Saver si sunt extrem de multumit de el. Umple Sous Vide Supreme cu apa pana la semn si seteaza-l pe temperatura de 65 de grade. Odata ce acesta a atins temperatura dorita, pune punga inauntru si pune capacul. Lasa totul la gatit cca 3 ore.
Intr-o tava cu hartie de copt pune ardeii Kapia, ardeiul iute si usturoiul. Stropeste-i cu putin ulei de masline si introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-i pe rand in functie de cat de repede s-au copt.Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardei si lasa-i cca 10 min. Vei vedea ca asa ii poti decoji cu mult mai multa usurinta.
Da la o parte cotoarele de la ardeii kapia, si inlatura semintele de la ardeiul iute. Pune-i apoi intr-un castron incapator , impreuna cu usturoiul, frunzele de busuioc si rosiile cuburi. Blendeaza totul cu ajutorul unui blender vertical. Toaca apoi maslinile marunt si amesteca-le peste. Pune sosul pe foc si lasa-l pana clocoteste putin si se leaga. Adauga apoi miere, amesteca putin si ia de pe foc. Potriveste de sare si piper, pune apoi mierea.
A venit momentul sa scoti bucatile de iepure din Sous Vide. Taie punga si scurge lichidul in exces. Priveste cat de fragede sunt bucatile de iepure. Strict optional, pentru o culoare mai frumoasa si un plus de gust, pune bucatile de iepure intr-o tava cu hartie de copt, stropeste-le cu putin ulei si lasa-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade, pentru cateva minute, pana se rumenesc. Serveste-le impreuna cu sosul. Avantajul acestui tip de gatire este ca pastreaza o textura frageda si suculenta timp indelungat. Gata cu carnea uscata !
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDe obicei, cand am piept de pui, pregatesc cel mai des snitele sau il fac pe gratar. De aceasta data, mi-am dorit sa fac...
Rulada de pui cu cascaval si mozzarella, la cuptorIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii