In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si
In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si carnea de ied/capra si puiul. Se serveste cu rice and peas pe care eu nu l-am facut de data asta; necesita mai mult timp asa ca am facut orezul simplu. Metoda de Preparare: -punem carnea taiata cuburi intr-un bol -adaugam ceapa, ceapa verde, curry, ginger, usturoi, scotch bonnet, cimbrul, sarea si piperul; -amestecam toate ingredientele bine (e bine sa purtati manusi; curry tinde sa pateze, daca nu va plac unghiile galbene ), acoperim cu folie si dam la rece timp de 8 ore pana la 24 de ore (intoarcem carnea odata, intre timp). -cu o lingura curatam marinata de pe carne si-o dam deoparte; -topim untul si prajim carnea putin pe toate partile; -adaugam marinata si lasam in continuare pentru vreo 5-6 minute; -turnam apa fierbinte doar cat sa acopere carnea, dam focul mai incet si lasam sa fiarba bine (depinde cat de tare este carnea - eu am gasit miel mai crud, s-a facut mai repede); -cam spre sfarsitul procesului (ultimele 30 minute) adaugam cartofii taiati cuburi si morcovii feliati -lasam sa fiarba si acestea bine; nu-i bai daca se topesc cartofii, important este ca, carnea sa cada de pe oase la sfarsit (atunci mielul e facut bine); -mancarica este gata si se serveste de preferinta cu orez. Reteta propusa de Rebella
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii