MIEL/BERBEC CU GUTUI

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de pulpa de miel/berbec/oaie:) fara os(pulpa din fata)
  • 2-3 linguri de ulei de floare
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingura de bulion/concentrat de rosii dizolvata in 200 ml de apa
  • sau 200 de ml de suc de rodii sau 3-4 linguri de sirop de rodii in 200 de ml. de apa
  • Un bat de scortisoara de 6-7 cm
  • 1/2 de lingurita ienibahar
  • macinat
  • 3 gutui taiate in 8 si curatate de cotor
  • O lingura de unt
  • 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  • Un varf de cutit de cuisoare pisate
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si puneti carnea deoparte

Dati focul mic si puneti ceapa in cratita in care ati prajit carnea amestecand pana se moaie( cam 5 min).Stingeti cu zeama de rodii sau bulionul dizolvat in apa.

Puneti carnea inapoi in cratita, adaugand betisorul de scortisoara, ienibaharul, sare si piper si lasand sa fiarba acoperit, la foc mic ca. o ora.

Cand carnea e aproape gata, topiti untul intr-o tigaie, la foc moderat si puneti feliile de gutui in ea prajindu-le cam 5-6 minute.

Presarati zaharul, cuisoarele si scortisoara peste gutui, amestecati bine si puneti tot peste carne in cratita.

Adaugati o lingura de zeama de lamaie, acoperiti si lasati pe foc mic inca 30-40 de minute, amestecand ocazional sa nu se prinda.

Potriviti de sare si piper si zeama de lamaie dupa gust si serviti fierbinte cu pilaf clasic.

Reteta propusa de Meshtermare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise