Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca va trebuie cam un kg de cartofi.
Musaca cu carne de vita este o reteta delicioasa cu carne. Pentru a pregati aceasta reteta de musaca se toaca carnea, ceapa, verdeata. Se amesteca apoi cu sarea, piperul, cimbrul.
Separat, se curata cartofii, se taie felii rondele, la fel si rosiile.
Intr-o cratita groasa se pune uleiul, se aseaza cartofii rondele, apoi se aseaza un pat de carne amestecata cu ceapa tocata si condimentele, pe care-l veti acoperi cu rosii rondele si iar cartofi.
Daca oala va permite sa repetati procedura, mai acoperiti iar cu cartofi si iar cu carne. Ultimul strat va fi de cartofi si de rosii.
Peste toate aceastea, se toarna supa (sau apa) si se da la cuptor cam 120 de minute la foc tare.
Cand au prins culoare de copt, se inchide focul la cuptor, dar se lasa tot in cuptor la aragaz, pana se raceste.
Pentru portiile de musaca cu carne de vita neconsumate in aceeasi zi de preparare, se vor tine in frigider acoperite cu capac sau folie, se vor putea incalzi, portionate la cuptorul cu microunde.
Musaca cu carne de vita se serveste ca felul 2, (cel putin vara) cu ardei copt in otet, ulei, sare... sau orice salata proaspete de vara. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii