Parjoale moldovenesti cu carne de vita

Pentru parjoale moldovenesti cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura sau ulei (25 g/ml)cu 50 ml apa.Pentru parjoale moldovenesti cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura sau ulei (25 g/ml)cu 50 ml apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • ceapa - 100 g
  • cartofi/paine alba - 250 g/150 g
  • faina - 100 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • oua - 2 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • pesmet - 150 g
  • usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru parjoale moldovenesti cu carne de vita ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in untura sau ulei (25 g/ml)cu 50 ml apa. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala din nou. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita. Carnea tocata se amesteca cu un ou, cartofi rasi fin sau paine inmuiata si stoarsa bine, usturoi pisat, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in 10 bucati si se modeleaza, dandu-le forma de parjoale (o chiftea mai mare), folosind faina. Se trec prin ou batut, pesmet si se rumenesc in untura sau ulei.

Parjoalele moldovenesti cu carne de vita se serveste calde, cu diferite garnituri din legume si cartofi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci