Mancaruri cu carne

Reteta Piept de gasca cu sos Cassis

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute. Se taie prunele in doua

ingrediente

   (4portii): 2 bucati de piept de gasca (la 300 gr.)
   sare
   piper
   1 lingura ulei
   12 prune uscate
   6 felii de costita
   500 gr. cartofi
   200 gr. varza acra
   1 ou
   1 lingura faina
   grasime pentru prajit
   125 ml. supa instant(din cubulet)
   125 ml. vin alb
   3 linguri lichior de coacaze
   2 linguri amidon

mod de preparare

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute. Se taie prunele in doua si se infasoara in cate o feliuta de costita. Se prinde cu scobitori si se pune in tava cu friptura pentru 25 min.

Se curata si se spala cartofii si ceapa si se da totul pe razatoare. Se amesteca cu varza taiata fideluta, ou, sare si piper. Se incinge grasimea si prajiti galuste mici din compozitia obtinuta.
Se amesteca grasimea, in care ati prajit carnea cu vin si supa si se fierbe 5 min. Se adauga amidonul, dizolvat in prealabil in putina apa, apoi lichiorul, se amesteca incontinuu. Se condimenteaza bine.
Se taie carnea felii subtiri, se aseaza pe un platou rotund, in mijlocul acestuia, iar de jur imprejur se aseaza prunele (scoateti scobitorile), galustele si sosul, cu care se acopera bucatile de carne. Este un excelent meniu de Craciun.
Incearca si Hamburgeri
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu sos Cassis" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite