Mancaruri cu carne

Reteta culinara Piept de pui umplut cu ciuperci

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Nuggets din piept de pui-reteta video"
 
Pieptul de pui umplut cu ciuperci este o mancare consistenta si foarte aromata. Se poate servi alaturi de diferite garnituri, iar reteta e simpla.

ingrediente

pentru o portie (mare):
   o jumatate de piept de pui,
   cinci, sase ciuperci champignon mici,
   cinci centimetri tulpina de praz (sau echalote, ceapa, ce doriti),
   un ardei verde mediu,
   doi catei intregi de usturoi,
   doua linguri de untdelemn de masline,
   o nuca de unt
   o jumatate de pahar de vin alb sec,
   branza zdrobita,
   patru linguri pline, doua crengute de rozmarin,
   doua frunzulite de salvie, verzi sau uscate,
   o felie de lime (sau lamaie) murata,
   sare, piper alb

mod de preparare

Umplutura:




Se incinge tigaia, se pun o jumatate de lingura de ulei de masline si o jumatate de nuca de unt la topit. (de restul mai avem nevoie mai tarziu). Doi catei de usturoi intregi dar crestati, aromatizeaza uleiul pana devin aramii, apoi se scot si se calesc prazul, ardeiul, un sfert de felie de lamaie murata si trei-patru ciuperci tocate marunt. Dupa ce s-au sotat legumele, se deglaseaza cu vin, se asteapta pana se evapora si incepe sa sfaraie din nou, se asezoneaza cu sare pier, se stinge focul si se amesteca cu branza maruntita. Se trage deoparte.




Intre timp se incalzeste cuptorul.




Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu prosoape de bucatarie curate. Cu un cutit ascutit cu lama subtire se taie un buzunar de-a lungul muschiului. Pe o tava joasa sau vas jena, se aseaza folia de aluminiu desfacuta si de acum se poate lucra pe ea. Pieptul de pui se freaca cu miezul moale de la lamaia murata si unge cu ulei de masline. Se asezoneaza cu piper alb si sare marina. Daca ati avut lamaie murata nu mai e cazul sa sarati, deoarece e suficient.




Pe folie se face un parter din ciupercute taiate in felii subtiri de 3 mm, o frunza de salvie, o crenguta de rozmarin si bucati din coaja lamaiei mnurate. Se stropeste cu un pic de untdelemn. Se aseaza pieptul, se umple cu compozitia, se acopera cu cealalta crenguta de rozmarin , frunzulita de salvie, feliute de ciuperci si cateva felii subtiri de unt. Se inchide folia peste pui se introduce in cuptorul preincalzit la foc mare. Dupa cinci minute se reduce temperatura la jumatate si se coace circa 40 de minute.




Daca il doriti rumen se desface cu grija folia se recupereaza sosul din staniol pe o farfurie pastrata la cald si se lasa descoperit la cuptor sa se rumeneasca.


Am servit cu rucola si cu miez moale de paine alba pe post de recuperator de sos. Vinul servit ar trebui sa fie alb demisec, usor si cu arome fructale. Pofta buna! Reteta Piept de pui umplut cu ciuperci a fost propusa de Shef de gara pe forum culinar.ro

Incearca si Drob de miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite