Placinta cu carne

Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru intins aluatul:
  • Faina – 50 g
  • Pentru tapetat tava:
  • Faina – 30 g
  • Unt – 10 g
  • Pentru placinta:
  • Aluat de foietaj – 1 buc
  • Ulei de masline – 30 ml
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
  • Carne de vita – 600 g
  • Carne de porc – 150 g
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Ou – 1 buc
  • Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
  • Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
  • Sos Worchester – 50 ml
  • Apa – 300 ml
  • Suc de rosii – 250 ml
  • Zahar – 1 lingurita
  • Cascaval ras – 150 g
  • Pentru piure (600 g finit):
  • Cartofi – 800 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 100 g
  • Smantana de gatit – 100 ml
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Sare, piper - dupa gust

Mod de preparare

Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;

Tapeteaza tava cu unt si faina;

Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;

Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;

Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;

Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;

Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;

Pune sare cu plante aromatice Kamis;

Adauga carnea de vita si caleste-o;

La 10 min adauga si carnea de porc;

Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;

Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;

Pune apoi piper cu lamaie Kamis;

Adauga sos Worchester;

Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;

Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;

De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;

Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;

Incorporeaza cascaval ras si un ou;

Fierbe cartofii in coaja;

Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;

Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;

Incorporeaza totul;

Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;

Amesteca-l bine si pune-l in poche;

Pune carnea in coaja de tarta;

Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;

Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;

Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;


Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Pâinici cu brânză
Bucataras.RO

Pâinici cu brânză

O nouă provocare, să folosesc îndulcitor SugarGreen în loc de zahăr ;) Super fain că nu trebuiesc modificate...

Pâinici cu brânză
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!