Retete kamis

VIDEOReteta Placinta cu carne

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-03-2018
Adaugă în cartea de bucate
Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis

ingrediente

12 portii

Pentru intins aluatul:
   Faina – 50 g
Pentru tapetat tava:
   Faina – 30 g
   Unt – 10 g
Pentru placinta:
   Aluat de foietaj – 1 buc
   Ulei de masline – 30 ml
   Ceapa verde – 4 fire
   Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
   Carne de vita – 600 g
   Carne de porc – 150 g
   Vin rosu demisec – 50 ml
   Ou – 1 buc
   Condimente amestec iute Kamis – dupa gust
   Nucsoara Kamis – ½ lingurita
   Condimente pentru carne Kamis – dupa gust
   Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
   Sos Worchester – 50 ml
   Apa – 300 ml
   Suc de rosii – 250 ml
   Zahar – 1 lingurita
   Cascaval ras – 150 g
Pentru piure (600 g finit):
   Cartofi – 800 g
   Ou – 1 buc
   Unt – 100 g
   Smantana de gatit – 100 ml
   Nucsoara Kamis – ½ lingurita
   Sare, piper - dupa gust

mod de preparare

Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;
Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;
Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;
Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;
Pune sare cu plante aromatice Kamis;
Adauga carnea de vita si caleste-o;
La 10 min adauga si carnea de porc;
Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;
Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;
Pune apoi piper cu lamaie Kamis;
Adauga sos Worchester;
Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;
Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;
De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;
Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;
Incorporeaza cascaval ras si un ou;
Fierbe cartofii in coaja;
Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;
Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;
Incorporeaza totul;
Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;
Amesteca-l bine si pune-l in poche;
Pune carnea in coaja de tarta;
Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;
Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;
Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;

Pofta buna !
Incearca si Sarmale cu carne de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.