Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;
Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;
Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;
Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;
Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;
Pune sare cu plante aromatice Kamis;
Adauga carnea de vita si caleste-o;
La 10 min adauga si carnea de porc;
Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;
Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;
Pune apoi piper cu lamaie Kamis;
Adauga sos Worchester;
Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;
Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;
De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;
Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;
Incorporeaza cascaval ras si un ou;
Fierbe cartofii in coaja;
Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;
Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;
Incorporeaza totul;
Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;
Amesteca-l bine si pune-l in poche;
Pune carnea in coaja de tarta;
Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;
Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;
Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;
Pofta buna !
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii