Mancaruri cu carne

Reteta Pui cu smantana si cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
mimmi postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: piept de pui, cartofi, smantana, sare, piper, cimbru, ulei, unt, cascaval si ceapa rosie.

ingrediente

   600 gr piept de pui
   1 kg cartofi
   400 ml smantana
   sare
   piper
   cimbru
   ulei
   50 gr unt
   100 gr cascaval
   1-2 fire cimbrisor
   2 cepe rosii
   2-3 lingurite otet

mod de preparare

Pui cu smantana si cartofi se prepara asa: cartofii se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Se scot apoi din apa, se lasa la racit si se curata. Pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cu apa, sare ci cimbru. Se lasa la foc mic, pana capata o crusta, apoi se pune capacul deasupra. Se rade cascavalul, se amesteca impreuna cu smantana, iar cartofii se taie felii mari si se pun intr-o tava tapetata cu unt. Se intercaleaza pieptul cu cartofii, se acopera cu crema de smantana cu cascaval, se condimenteaza cu frunzulite de cimbru si se introduce la cuptor, la rumenit.


Mancarea se serveste cu salata de ceapa rosie.



Alte retete:



Cartofi la cuptor



Iahnie de fasole



Tocanita de pui

Incearca si Frigarui de vitel cu condimente
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.