Pulpa de berbec la tava cu usturoi

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg pulpa
  • 50 g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru pulpa de berbec la tava cu usturoi se alege totdeauna carne de berbec tanar si care nu miroase. Totusi, carnea de berbec nu se intrebuinteaza niciodata prea proaspata si se tine cel putin 2 — 3 zile dupa ce animalul a fost taiat, la un loc racoros si bine aerisit, iar iarna se pastreaza 5 — 6 zile. Se curata pulpa de pielite si mai ales de grasime, care are un gust neplacut. Se curata, insa numai cu o ora inainte de pregatire. Pulpa pregatita pentru fript se impaneaza sau nu cu slanina si usturoi, dupa gust.
Se sareaza si se asaza in tava. Se tine astfel o jumatate de ora, se da apoi la cuptor, la foc potrivit. Cat sta la cuptor, se unge din cand in cand cu zeama din tava, pana se fragezeste, iar la sfarsit se unge cu untura. Cand este gata, se taie felii, iar sosul se curata de grasime, se fierbe cu putina apa si se serveste separat. Garnitura obisnuita la friptura de berbec este fasolea boabe sau piureul de fasole.


Pulpa de berbec la tava se serveste cu fasole boabe sau piureul de fasole.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci