1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, ustur
1.Pulpele de pui se spala, se taie in doua si se freaca cu Delikat. Ghimbirul, usturoiul si cele doua sortimente de ardei se curata; ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt, iar ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa verde, cu verdeata cu tot, se taie rondele.
2.Se incinge uleiul, se frige carnea pe toate partile, se sareaza, se pipereaza, apoi se scoate din cratita.
4.In grasimea ramasa se pune ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si kurkuma si se calesc 1 minut. Se adauga vinul si se repun pulpele in cratita si sub capac, se fierb cca. 45 minute. Se adauga mazarea congelata si se mai fierb impreuna inca 10-15 minute. Se scoate carnea si se tine la cald.
5.Se amesteca amidonul alimentar cu o lingura de apa rece, apoi cu 4 linguri de cocos si cu frisca de gatit si se pun in cratita ,in care am fiert carnea, si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se sareaza, se pipereaza si se acopera cu acest sos pulpele de pui, pe care le-am asezat pe un platou, in prealabil incalzit.
6.Se prepara orezul astfel: 150g. orez se pune la fiert cu o ceapa, sare si patrunjel verde. Cand s-a fiert, se scurge si se amesteca cu o lingura de unt 50g. stafide se pun la fiert in 1dl. vin alb sec si pe foc mic, se fierb cateva clipe. Stafidele scurse sau chiar cu vinul-dupa gust se amesteca cu orezul .
Se presara pulpele de pui cu ardeiul rosu taiat cubulete, cu rondele de ceapa, cu cocos si se serveste cu orez cu stafide si un vin alb sec.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii