Rulou din carne tocata de porc in suc propriu

Pentru rulou din carne tocata de porc in suc propriu carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Prapurul se tine in apa calduta pentru a se desface.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 350 g
  • ceapa - 100 g
  • oua - 1 bucatata
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • morcovi - 75 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • smantana - 100 g
  • faina - 50 g
  • prapor de porc - 150 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • apa - 400 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru rulou din carne tocata de porc in suc propriu carnea se spala, se taie bucati, se toaca cu masina. Prapurul se tine in apa calduta pentru a se desface. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Oul se trece sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Carnea se amesteca cu ceapa, oua, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se imparte in doua, se aseaza peste bucata de prapur si se ruleaza. Ruloul obtinut se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se unge suprafata rulourilor cu untura sau ulei, de jur-imprejur se aseaza felii de morcovi, pastarnac si patrunjel radacina; tava se introduce la cuptor, la temperatura moderata. Ruloul fript se scoate pe platou, se lasa la racit si se portioneaza in 10 bucati (cate doua la portie). Sosul se prepara din 25 g untura sau ulei in care se adauga faina dizolvata in apa rece, smantana si sare.

Ruloul din carne tocata de porc in suc propriu se serveste cald, cu sos deasupra. Se poate servi si cu garnitura din piure de cartofi sau pilaf.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori