Spui sarbatoarea Craciunului, spui sarmale, cel putin eu asa am pomenit ca pe masa de Craciun sa existe sarmale...
Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea, amestec de carne macra de porc si slanina.
Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in tuci, calim cca. 15 min, amestecand sa nu se lipeasca orezul. Apoi rasturnam ceapa si orezul peste carnea tocata, amestecam si potrivim de sare si piper. Dupa aceea ne apucam sa impaturim sarmalele, luam cate o frunza de varza un pic de carne si infasuram sarmaua. Mi-au iesit 70 de sarmale nu foarte mari, cat sa musti de doua ori din ele. 30 de sarmale le-am trimis soacrei, nu sa ma pun bine cu ea, ca sunt bine oricum.....
Dupa ce am impaturit toate sarmalele, amestecam varza tocata cu amestecul de rosii si ardei, taiem bucatele carnea afumata si bucatele de slanina. Apoi incepem sa asezam in cratita, un strat de varza, apoi un strat de sarmale, strat de varza, carne afumata, varza tocata, sarmale si deasupra varza tocata. Din faina si apa framantam un aluat pe care il intindem la dimensiunea cratitei, il asezam pe post de capac si intepam din loc in loc capacul. Punem cratita in tava de la cuptor, turnam apa in tava si lasam la fiert in cuptor la foc mediu cca. 4 ore, din cand in cand verificam sa avem apa in tava. Cam asta-i toata filozofia pe anul asta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii