Stroganoff

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Stroganoff

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 700g/500g
  • ulei - 150 g
  • muschi de vita - 800 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • smantana - 200 g
  • faina - 30 g
  • unt - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 1
  • 3 l
  • boia de ardei dulce - 3 g
  • cartofi - 1 kg
  • foi de dafin - 34 frunze
  • vin alb - 100 ml
  • sare
  • piper
  • usturoi dupa gust
  • mustar - 50 g

Mod de preparare

Pentru stroganoff carnea de vita se spala, se taie fasii subtiri de 1-2 cm si se sareaza. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa, cartofii se spala, se curata si se taie cuburi, dupa care se fierb in apa cu sare. Bucatile de carne se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa si se scot separat. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cuburile MAGGI, foi de dafin, boia, piper, sare, supa (cca 1,100 l). Sosul se strecoara peste carne, se adauga usturoi si se continua fierberea. Ciupercile se inabusa separat in unt si se adauga peste carne, cand aceasta este aproape fiarta. Se mai adauga mustar, smantana, se fierbe 5-10 minute si spre final se adauga vin.

Stroganofful se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene
Bucataras.RO

Pariziene

 Moi, pufoase, aromate, dispar rapid din farfurie...

Pariziene
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise