Mancaruri cu carne

Reteta Tochitura macelareasca Miacori

complexitate reteta Medie 
miacori_14178 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tochitura macelareasca a la Miacori
Ingredientele pentru 10 persoane.
Mod de preparare:
Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la p

ingrediente

   300 g momite de vita sau de porc
   300 g creier de vitel sau porc
   150 g maduva
   100 ml ulei
   150 g unt
   500 g ceafa de porc
   200 g gusa de porc
   500 g ceafa de vitel
   500 g ficat de porc si vitel
   o limba e porc
   2-3 rinichi de porc sau vitel
   Facultativ 2-4 fudulii
   300 g slung sau glanda tiroida de vitel
   250 ml vin alb sec (demisec)
   500 ml bere bruna
   2 linguri boia iute
   2 lingurite piper negru macinat proaspat
   2 linguri pudra de busuioac
   2 linguri de cimbru
   2-3 capatani de usturoi
   3 linguri otet de mere
   o ceapa intreaga destul de mare

mod de preparare

Tochitura macelareasca a la Miacori
Ingredientele pentru 10 persoane.
Mod de preparare:
Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute, piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.
Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa gust, pentru acreala otet de mere.
Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa.
Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica prin mujdeiul care se tine si el cald.
Incearca si Aripioare de pui picante
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura macelareasca Miacori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.