Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la p
Tochitura macelareasca a la Miacori
Ingredientele pentru 10 persoane.
Mod de preparare:
Intr-un ceaun, neaparat mai mare si cu capac se pun la prajit in unt momitele, slungul, creierul si maduva taiate foarte marunt si scoasa din pielita si cand incep sa se rumeneasca se adauga circa 400-500 ml apa. Se fierbe la foc iute si cand a scazut apa se pune uleiul si cand este bine incins se adauga pe rand intai ceafa de vita si de porc si dupa 5-6 minute se adauga ficatul, fuduliile si rinichii toate taiat in bucatele cat sa imbuci odata. Se mai lasa sa clocoteasca la foc iute circa 2-3 min, avand grija sa se amestece permanent, dupa care se adauga vinul indoit cu berea bruna si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, boia de ardei iute, piper, pudra de busuioc si cimbru. Se pune ceapa si se da focul la mediu spre mic, timp in care se amesteca permanent tochitura, cu o lingura de lemn si dupa circa 5 minute se pune capacul la cratita si se lasa sa fiarba la foc foarte mic circa 25-30 min, avand grija sa mai amestecam din cand in cand si sa nu scada sosul prea mult; eventual se mai adauga bere.
Din usturoi se face mujdei frecat cu putin ulei si stins cu sos din cratita la care se pune, dupa gust, pentru acreala otet de mere.
Tochitura paote fi facuta si in cantitati mai mici, respectand proportiile dar nu iese tot asa de gustoasa.
Se serveste direct din ceaun de pe foc, pe felie de paine dupa ce se trece bucatica prin mujdeiul care se tine si el cald.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataSavuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă...
Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si baconIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii