Mancaruri cu carne

Reteta Tuslama de burta cu picior de vitel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru tuslamaua de burta cu picior de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel.

ingrediente

   1 kg burta
   1 picior de vitel
   zarzavat de supa
   1 foaie de dafin
   1 linguran untura
   2 morcovi mijlocii
   1 lingurita faina
   1 galbenus
   1 lingurita otet sau
   zeama de lamaie.

mod de preparare

Pentru tuslamaua de burta se spala in mai multe ape si se curata cu sare pana raman albe, o bucata de burta si un picior de vitel. Se pun la fiert in apa, cu un morcov, un patrunjel, o ceapa si o foaie de dafin. Cand sunt gata, se scot din apa si dupa ce s-au racorit, se taie in bucatele potrivite, atat burta, cat si carnea de pe picior. Se asaza intr-o cratita.
Separat se prajesc usor in untura doi morcovi dati pe razatoare. Se adauga putina faina. Se stinge cu zeama in care a fiert burta. Se lasa sa fiarba inabusit, se trece sosul prin sita, se bate cu un galbenus, se adauga zeama de lamaie sau otet si se toarna in cratita peste burta. Se lasa sa mai fiarba impreuna, dar la foc mic, pentru ca oul sa nu se taie.


Tuslamaua de burta se serveste fierbinte.

Incearca si Gasca cu castraveti acri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tuslama de burta cu picior de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.