Mancaruri cu cartofi

Budinca de cartofi cu macaroane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii subtiri. Se prepara

ingrediente

   4-5 cartofi mari
   250 g macaroane
   sare Sosul: 3 linguri unt
   1 1/2 lingura faina
   1 pahar lapte
   50 g parmezan (cascaval)
   1 galbenus
   sare

mod de preparare

Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie felii subtiri. Se prepara sosul: se topeste untul, pe foc, se adauga faina fara a se rumeni, se stinge cu laptele, se adauga parmezanul ras si se lasa sa dea in clocot. Dupa ce sosul s-a racit, se adauga galbenusul si sarea. Intr-un vas de Jena se asaza un strat de felii de cartofi, un strat de macaroane, apoi cartofi si din nou macaroane. Deasupra se toarna sosul. Se da la cuptor ¾ ora. In loc de sos alb se poate intrebuinta un sos de rosii.
Incearca si Cartofi cu sos de rosii si vin de la Bunica
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu macaroane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite