Budinca de varza acra cu peste

Se caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta si se lasa sa fiarba 10 mi

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe mici
  • 1 lingura unt
  • 800 g varza acra
  • 200 ml apa fiarta cu Vegeta sau Knorr
  • grasime pentru forma
  • 4 fileuri de peste (de cca 200 g fiecare)
  • sare
  • piper
  • 800 g cartofi
  • 150 g smantana
  • 2-3 lingurite hrean ras

Mod de preparare

Se caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara varza prin sita, pastrandu-se zeama. Se unge o forma si se asaza varza in strat. Fileurile de peste se clatesc repede in apa, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza. Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se fierb 5 minute in apa cu sare. Se scurg si se asaza (ca tiglele) peste fileurile de peste. Se da zeama de varza in clocot, se amesteca cu smantana si hreanul ras, se gusta de sare si piper si se toarna peste compozitie. Se baga in cuptorul incins si se lasa cca 40 de minute, pana se rumeneste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit

Prăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...

Prajitura cu gem de prune si aluat razuit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!