Se caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta si se lasa sa fiarba 10 mi
Se caleste ceapa curatata si tocata marunt in unt, pana ce devine sticloasa. Se adauga varza taiata fideluta, apa cu Vegeta si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara varza prin sita, pastrandu-se zeama. Se unge o forma si se asaza varza in strat. Fileurile de peste se clatesc repede in apa, se zvanta intr-un servet, se sareaza, se pipereaza. Se curata cartofii de coaja, se taie felii subtiri si se fierb 5 minute in apa cu sare. Se scurg si se asaza (ca tiglele) peste fileurile de peste. Se da zeama de varza in clocot, se amesteca cu smantana si hreanul ras, se gusta de sare si piper si se toarna peste compozitie. Se baga in cuptorul incins si se lasa cca 40 de minute, pana se rumeneste.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataPrăjitura cu gem de prune și aluat răzuit, este una din prăjiturile copilăriei pe care ne-o prepara mama, cu gem de...
Prajitura cu gem de prune si aluat razuitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii