Pentru budinca delicioasa de cartofi cu sos de cascaval cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare.
Pentru budinca delicioasa de cartofi cu sos de cascaval cartofii fierti in coaja cu o zi inainte se curata si se rad pe razatoare. Se amesteca apoi cu sarea, galbenusul, smantana si albusul batut spuma. Se pune aceasta compozitie intr-o forma de budinca, unsa cu unt si presarata cu faina. Se fierbe o ora in abur (intr-un alt vas cu apa clocotita). Apoi se rastoarna pe un platou adinc. Se prepara sosul: se pune la fiert supa de carne cu untul si cascavalul ras si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se toarna acest sos peste budinca.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii