Cartofi gratinati

Cartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena. Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu sare si piper, turnam frisc

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi mici
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml frisca pentru gatit
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Cartoful se curata, se spala si se taie rondele si se aseaza intr-un vas iena.

Se presara usturoiul zdrobit, presaram cu sare si piper, turnam frisca pentru gatit si laptele, apoi intoarcem rondelele de cartofi, pentru a patrunde ingredientele peste ele.

Se coace in cuptorul incins timp de o ora.

Din cand in cand se intorc feliile de cartofi pentru a nu se zdrobi.
Inainte de servire se presara deasupra putin cascaval ras.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci