Se curata morcovii si ceapa, se spala bine impreuna cu cartofii CU COAJA. Se pune o oala cu apa pe foc, cand clocoteste apa se adauga cartofii la fier
Se curata morcovii si ceapa, se spala bine impreuna cu cartofii CU COAJA.
Se pune o oala cu apa pe foc, cand clocoteste apa se adauga cartofii la fiert.
Se taie ceapa in rondele. Se aseaza rondele de ceapa pe o farfurie, se presara putina sare pe fiecare rondea si un pic de ulei. Se pun 2minute si 1/2 la cuptorul cu microunde. (Daca nu avem cuptor cu microunde se pun intr-o tigaie cu putin ulei, sare si un pic de apa, acoperite cu un capac, pana se inmoaie). Aceste rondele de ceapa le punem in tava care merge la cuptor (dupa ce s-au inmuiat in ulei).
Taiem morcovii in lung (jumatati), adaugam putin unt si apa si ii punem in cuptorul cu microunde 8 minute. (Daca nu avem cuptor cu microunde ii punem intr-o oala cu putina apa si 50 gr. unt topit si lasam sa fiarba pana ce a scazut apa si morcovii incep sa se caleasca in unt).
Cand sunt gata morcovii ii asezam peste ceapa in tava.
Scurgem cartofii de apa si ii taiem in jumatati, ii curatam de coaja si ii asezam peste ceapa si morcovi in tava.
Pe deasupra punem bucatele de unt, ulei, apa, un praf de sare, marar uscat, patrunjel uscat, piper mozaic macinat, ciuperci uscate macinate.
Se pun la cuptor ( care trebuie incins de dinainte! ) si se lasa pana ce scade apa si se rumenesc pe deasupra. (In jur de 25 minute).
Se servesc calzi drept garnitura sau ca fel principal. Personal recomand ca fel principal cu smantana deasupra!
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii