Mancaruri cu cartofi

Reteta Cartofi noi copti in unt cu salvie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
livia_grosan postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Salata de Cartofi si Peste Afumat (Reteta Video)"
 
Cartofi noi copti in unt cu salvie sunt usor de facut, rumeni si crocanti in exterior, aromati si moi in interior.

ingrediente

   1kg cartofi noi
   1 lingurita salvie
   1 lingurita ierburi de provence
   100g unt
   4 catei de usturoi

mod de preparare

Cartofii noi se spala sub un jet de apa si se taie in jumatate.
Nu trebuie curatati de coaja sunt mai buni copti in coaja.
In schimb cartofii trebuie sa fie de marimi apropiate pentru a se coace deodata.
Se aseaza intr-o tava potrivita pentru cuptor intr-un singur strat.
Cateii de usturoi se zdrobesc doar si se aseaza printre cartofi, dupa care se presara salvia si ierburile aromate.
Untul se taie cuburi mici si se aseaza din loc in loc in tava printre cartofi.
Se dau la cuptorul incins la 160 de grade pana sunt rumeniti.
Se mai amesteca si se intorc din cand in cand.
Fiind cartofi noi, au mai multa apa, asa ca vor fi crocanti in exterior si moi si fragezi in interior.
Produsele mele preferate Shabby Chic sunt toate din gama romantic: http://shabbychicshop.ro/2441-romantic-vanilia?p=2


Cartofii noi copti se servesc sarati ca si garnitura.

Incearca si Quesadilla cu bacon, cascaval si sos american
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi copti in unt cu salvie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.