Chiftele de cartofi deliciosi cu branza

Chiftelele de cartofi si branza sunt o alternativa la chiftelele de carne, fiind parca mai fragede, cu un gust mai subtil.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de cartofi deliciosi cu branza

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 oua
  • 200g branza de vaci
  • sare
  • piper
  • 150g faina
  • 2 linguri untura
  • marar

Mod de preparare

Pentru chiftelele de cartofi cu branza se fierb cartofii, se curata si se trec prin sita sau prin masina de tocat  carne, se amesteca cu ouale batute ca pentru omleta, branza rasa, faina, sare si putin piper.

Se mai pot adauga si alte verdeturi in chiftele, vor da un plus de aroma.

Din aceasta pasta se formeaza chiftele cat o nuca, aceste chiftele se tavalesc prin faina de malai, si se prajesc pe ambele parti in untura fierbinte.


Chiftelele de cartofi cu branza se servesc calde alaturi de cascaval sau tuica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci