Crochete de cartofi

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • o ceasca smantana
  • 2-3 galbenusuri
  • faina
  • ou batut
  • ulei
  • permet
  • untura pentru prajit

Mod de preparare

Din 1/2 kilogram de cartofi se face piure (cartofii se pun la copt, se rup in doua si cu o lingurita de scoate miezul, se freaca cat e fierbinte cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper, 50 gr. unt; se amesteca mereu si apoi se adauga o ceasca de smantana si 2-3 galbenusuri.) Dupa ce s-a racorit se rastoarna pasta pe fund, se imparte in bucati de marime egala, si din fiecare bucata se fac mici crochete, de grosimea carnatilor obisnuiti si lungi cat degetul. Se dau prin faina, apoi in ou batut cu putin ulei si, in sfarsit, in pesmete. Se prajesc in untura fierbinte. Se servesc cu orice legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci