Mancaruri cu cartofi

Reteta Gniochi cu sos

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:20m 
Ma_rhyana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gniochi cu sos este o reteta rapida de paste din cartofi servite alaturi de un sos delicios de carne. Este o reteta rapida ce va scoate din incurcatura.

ingrediente

Pentru gniochi:
   500 gr. de cartofi
   2 galbenusuri de ou
   faina
Pentru sos:
   1 lingura ulei de masline
   1 ceapa
   4 linguri pasta de rosii
   sare
   marar tocat
   200 gr sunca sau muschiulet afumat

mod de preparare

Cartofii se curata si se fierb intregi. Se scurg, se lasa sa se usuce 20 minute, apoi se dau pe razatoarea mare sau piseaza. Se adauga 2 galbenusuri si incepe sa se framante aluatul. Se adauga faina cit cuprinde pentru a deveni o pasta. Se ia o mica parte si se face un sul subtire. Se taie bucatele de aproximativ 2 cm, se dau prin faina si se fac diferite forme rasucindu-se pe razatoare sau pe furculita. Se pun in apa clocotita cu sare si se fierb. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata.




Pentru sos se incinge uleiul, se adauga ceapa, pasta de rosii iar la sfarsit sunca sau muschiuletul, se condimenteaza cu sare si putin marar tocat marunt. Se adauga putina apa daca este nevoie si se lasa 10-15 minute la foc mic.


Gnochi se servesc calzi, cu mozzarella sau parmezan.

Incearca si Cartofi umpluti cu carne de pasare
Daca ti-a placut reteta noastra "Gniochi cu sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.