Iahnie de cartofi cu rosii

Iahnia de cartofi este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • o frunza mica de dafin
  • 3 rosii
  • verdeata tocata.

Mod de preparare

Iahnia de cartofi este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit, se pun cartofii. Se lasa putin, pe foc, apoi se toarna o ceasca de apa in care s-a adaugat o lingura de bulion, sare si o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba inabusit fara sa se mai amestece cu lingura in cratita. Daca mai trebuie, se adauga putina apa. Se pot pune si cateva rosii taiate in doua si fara seminte. La sfarsit se adauga putin patrunjel sau marar tocat. Se lasa sa se racoreasca inainte de a servi.


Iahnia de cartofi se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci