Iahnie de cartofi cu rosii

Iahnia de cartofi este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceasca apa
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • o frunza mica de dafin
  • 3 rosii
  • verdeata tocata.

Mod de preparare

Iahnia de cartofi este o mancare de cartofi delicioasa si consistenta. Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit, se pun cartofii. Se lasa putin, pe foc, apoi se toarna o ceasca de apa in care s-a adaugat o lingura de bulion, sare si o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba inabusit fara sa se mai amestece cu lingura in cratita. Daca mai trebuie, se adauga putina apa. Se pot pune si cateva rosii taiate in doua si fara seminte. La sfarsit se adauga putin patrunjel sau marar tocat. Se lasa sa se racoreasca inainte de a servi.


Iahnia de cartofi se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc