Mancaruri cu cartofi

Reteta Papricas de cartofi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa m

ingrediente

   1 kg de cartofi
   o ceapa mijlocie
   80 ml de ulei
   4 ardei verzi
   2 rosii
   sare
   boia
   chimen
   400 ml de apa
   50 g de cuburi soia

mod de preparare

Se curata 1 kg de cartofi spalati. Se spala din nou fiecare cartof in parte, se taie in doua pe latime, apoi pe lungime in 4 – 8 bucati, dupa marimea cartofilor. Cartofii mai mici se taie pe lungime. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 80 ml ulei. Se spala 4 ardei verzi, se taie rondele de cca 0,5 cm sau felii de 1 cm latime, se adauga la ceapa si se calesc impreuna. Cand ardeii se inmoaie, se spala 2 rosii potrivite si taiate in patru se adauga la ardei. Se fierb in continuare pana rosiile devin pasta, se prajesc apoi fara capac.Cand sosul nu mai are apa se adauga cartofii, sare 1 l.c. cu varf si l.c. boia. Pentru aroma deosebita se poate adauga ¼ de l.c. chimen. Se toarna 400 ml apa si se fierbe sub capac timp de 20 de minute pana cand devin moi cartofii. Atentie, sa nu fie prea fierti, pentru ca absorb toata cantitatea de apa si se ingroasa. Persoanele amatoare de gusturi unguresti pot folosi si ardei iute. Iarna, ardeii si rosiile se pot inlocui cu 4 linguri cu varf de ghiveci. Cei carora le place sa fie papricasul mai zemos vor folosi 0,5 l de apa.

Pana fierb cartofii, se pregateste o jumatate de portie jumari din 50 g de cuburi de soia, cuburile de soia inmuiate se taie in 3 – 4 bucati. Jumarile de soia se amesteca cu cartofii caliti, se servesc calzi, cu acritura, ca singur fel de mancare. Fiind mancare de iarna, papricasul de cartofi se poate consuma cu castraveti acri, cu ardei sau acritura asortata. Gatit vara, este delicios alaturi de o salata de castraveti cu smantana. Daca se gateste pentru a doua zi, se pune apa mai multa, pentru ca absorb multa apa si supa se ingroasa. Se pastreaza la frigider.
Alte retete vegetariene recomandate



Ciuperci umplute

Spanac cu orez

Mazare cu cartofi
Incearca si Taglliatele boscaiola
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.