Pirosti de cartofi(moldovenesti)

Se fierb cartofii in coaja.Se curata si se dau prin masina de tocat,apoi pasta se imparte in doua;o parte se amesteca cu faina,sare,piper si ou si se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 150g unt
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri faina
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingura smantana

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja.Se curata si se dau prin masina de tocat,apoi pasta se imparte in doua;o parte se amesteca cu faina,sare,piper si ou si se framanta pe planseta.Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu o lingura unt sa se inmoaie bine,la foc mic.Ceapa calita se amesteca cu smantana,sare,piper si se introduce in pasta de cartofi lasata deoparte.Se intinde in foaie prima pasta de cartofi,se taie in patrate si se pun pe fiecare patrat cate cate o lingurita din compozitia de cartofi cu ceapa,se lipesc in diagonala si se fierb in apa cu sare.Cand pirostile sunt fierte se scurg,se stropesc bine cu unt .
Se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci