Strudel umplut cu cartofi (garnitura penru fripturi)

Se prepara repede (ca sa nu se topeasca untul) o coca din unt, smintina si faina. Se formeaza ca o caramida si se pune la gheata pentru citeva ore. In

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Coca: 100 gr. unt
  • 150 gr. smintina
  • 2 pahare faina. Umplutura: 500 gr. piure de cartofi
  • o ceapa
  • o lingura ulei
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara repede (ca sa nu se topeasca untul) o coca din unt, smintina si faina. Se formeaza ca o caramida si se pune la gheata pentru citeva ore. In acest timp se dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa tocata marunt si calita in ulei, cu galbenusul, sarea si piperul. Cind coca s-a racit bine se intinde o foaie dreptunghiulara, se pune compozitia de cartofi la una din marginile lungi si se ruleaza ca un strudel. Apoi se taie in bucati potrivite, se asaza una linga alta pe o tava unsa si se dau la copt pina se rumenesc galbui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci