Taitei din cartofi

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Ouale se spala. Faina se cerne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1
  • 5 kg:
  • cartofi - 1
  • 2 kg
  • faina - 450 g
  • oua - 3 bucati
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiteii din cartofi sunt paste traditionale foarte delicioase. Cartofii se spala, se fierb, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Ouale se spala. Faina se cerne. Cartofii se amesteca cu faina, ouale, sarea si se obtine un aluat din care se taie bucati lungi de 5 cm si cu diametrul de cca 1 cm. Taiteii din cartofi se introduc in apa cu sare si se fierb in supe, ciorbe, etc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc