Tarta de cartofi

Cartofii sunt preferatii tuturor in toate anotimpurile, iar o tarta cu cartofi este binevenita oricand.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de apa
  • sare sipiper dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat, pe care-l lasi apoi sa se odihneasca 30 de minute. Apoi intinzi o foaie, cu care tapetezi o tava dreptunghiulara.

Cartofii curatati se rad pe razatoarea mica. Dupa ce se mai scurg de apa, se adauga ouale batute, 2 linguri de faina, sare si piper.

Se toarna umplutura peste aluat si se introduce la cuptor. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Tarta se serveste ca atare sau cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci