Tocana de cartofi

Se curata carofii si taie in bucati, se pun la fiert in putina apa, cat sa-i acopere cu sare, piper, chimen. Se lasa la foc mic 45 minute. Ceapa se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi
  • 1 lingurita chimen pisat
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • tarhon
  • 1 leg. patrunjel
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boia
  • 1 usturoi verde
  • 1 pahar ulei
  • 5 rosii rascoapte ( rosii in bulion )

Mod de preparare

Se curata carofii si taie in bucati, se pun la fiert in putina apa, cat sa-i acopere cu sare, piper, chimen.

Se lasa la foc mic 45 minute.

Ceapa se taie pestisori, se pune la calit in ulei si boia.

Rosiile, taiate marunt, se pun peste ceapa calita.

Se toaca: usturoiul, patrunjelul, tarhonul, cimbrul.

Dupa ce cartofii au fiert cca 45 minute, li se adauga sosul de rosii si verzeturile tocate si se mai lasa sa dea in cateva clocote.

La sfarsit se mai adauga putin patrunjel verde.


Se poate servi cu mamaliguta.

Este o mancare buna in timpul postului si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc