Budinca de ciuperci cu patrunjel

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de ciuperci cu patrunjel

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 300 g/150 g
  • unt - 100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 200 g
  • lapte - 1 l
  • oua - 4 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • Pentru sos:
  • supa de oase - 500 ml sau 500 ml apa si 1 cub MAGGI de ciuperci
  • ciuperci proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 25 g
  • smantana - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de ciuperci cu patrunjel ciupercile proaspete se curata si se spala; jumatate din ele se taie felii pentru budinca, iar cealalta jumatate se taie marunt pentru sos. (Ciupercile conservate se spala si se taie in acelasi mod.) Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece. in 75 ml de unt topit se adauga faina dizolvata in lapte rece si sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile inabusite in ulei, oua, patrunjel verde, piper si se amesteca. in tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci inabusite in 50 ml ulei, se adauga faina dizolvata in 50 ml supa de oase. Se continua fierberea cca 20 minute, adaugandu-se cantitatea ramasa din supa de oase, smantana, patrunjel verde, sare si piper.



Budinca de ciuperci cu patrunjel se serveste calda, cu sos alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci