Se dizolva zaharul sau edulcorantul in vin. Se curatza ciupercile si se taie felii (sau se scurg de zeama daca sunt din conserva). Se stoarce lamaia.
Se dizolva zaharul sau edulcorantul in vin.
Se curatza ciupercile si se taie felii (sau se scurg de zeama daca sunt din conserva).
Se stoarce lamaia. Se dinstuie ceapa in uleiul de masline.
Se adauga vinul indulcit,sucul de rosii , zeama de lamaie , dafinul , cimbrul , patrunjelul tocat , sare si piper.
Se adauga ciupercile si se lasa la dinstuit 10 min.
Eu am vrut mai multa zeama si am adaugat si putina apa.
Se servesc cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Reteta Champignons a la greque a fost propusa de simonaro29 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Ardei capia umpluti cu ciuperci,
Chiftele cu ciuperci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii