Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Un preparat delicios si parfumat ca o zi de toamna !!

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete

Ingrediente

  • 2 porumbei curatati si spalati
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 lingura de legume deshidratate fara sare
  • 300 g ciuperci champignion spalate si feliate
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb porumbeii, cu zarzavatul, spalati, lasati intregi, cu un praf de sare si legume deshidratate, in oala sub presiune. Se scoate carnea din supa de zarzavat, apoi se pune supa la fiert 10-15 minute cu ciupercile feliate. Porumbeii fierti se rumenesc in ulei incins pe ambele fete.

In uleiul in care am prajit porumbeii, calim 4 linguri de faina (cam la 1 l de supa), pana ce se rumeneste faina un pic, apoi stingem cu supa turnata cate un pic, amestecand continuu cu un tel, sa evitam sa se faca faina cocoloase. Turnam supa cate un pic pana obtinem un amestec cremos, mai gros un pic decat smantana care se pune din nou pe foc si se lasa sa mai clocoteasca inca 25 minute, la foc mic, amestecand continuu pana capata consistenta uniei creme. Se sareaza daca mai este nevoie, se pipereaza dupa gust si se serveste calda cu mamaliga si porumbeii rumeniti!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise