Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase. Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron. Separat
Alegeti ciuperci numai foarte proaspete, mici, albe si carnoase.
Spalati-le in 3-4 ape, tocati-le in cuburi mici si puneti-le intr-un castron.
Separat, intr-un vas de teflon, caliti ceapa in ulei.
Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati ciupercile si lasati vasul pe foc domol pana cand apa lasata de ciuperci aproape s-a evaporat.
Inchideti focul si cand amestecul este aproape rece,
puneti ouale (mai putin doua galbenusuri), sare, piper, verdeata si omogenizati foarte bine.
Separat, faceti din ingredientele respective (din reteta) un aluat elastic, intindeti o foaie, potrivit de subtire, puneti-o intr-o cratita pe care sa o imbrace si sa se petreaca peste marginile vasului.
Turnati aici compozitia de ciuperci, gata pregatita. Acoperiti drobul cu marginile foii de aluat, ungeti-l deasupra cu galbenusurile ramase frecate cu unt si dati vasul la cuptorul cu foc potrivit pentru ca preparatul sa se rumeneasca frumos.
Cand este gata, rasturnati-l pe un platou adanc si aduceti-l la masa cald.
Pofta buna!
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
ciuperci cuptor
ciuperci umplute
ciulama de ciuperci
piept de pui ciuperci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii