Mancaruri cu ciuperci

Reteta Piureu din ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
culinareala postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere.
Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-l

ingrediente

   1
   2 kg ciuperci
   150 g unt
   o lamaie mare
   200 g smantana
   sare
   piper
   o farfurie adanca de sos alb (unt
   lapte
   faina)

mod de preparare

Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere.


Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-le intr-un castron.


Intr-un vas de teflon, asezat pe un suport de tabla groasa, puneti jumatate din unt, pe foc domol, si cand untul este fierbinte, adaugati ciupercile tocate.


Potriviti piureul de sare, piper si puneti-i, dupa gust, zeama de lamaie.


Din untul ramas, o lingura cu varf de faina si o cana cu lapte pregatiti un sos alb.


Combinati piureul de ciuperci cu sosul alb si omogenizati foarte bine amestecul.
Serviti-l drept garnitura la fripturi din cele mai


diverse: pui, porc, vanat sau vita.





Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:


Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa


Tocanita cu ciuperci


Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati
Incearca si Ciuperci umplute cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Piureu din ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu ciuperci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.