Tocanita de ciuperci

Ciupercile se curata (palaria separat si coditele separat), apoi se taie in felul urmator: coditele se toaca marunt iar palariile se taie in fasii cat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de ciuperci

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 2 gogsari
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 leg marar
  • sare
  • piper si numai o lingura de ulei

Mod de preparare

Ciupercile se curata (palaria separat si coditele separat), apoi se taie in felul urmator: coditele se toaca marunt iar palariile se taie in fasii cat se poate de subtiri, dupa care se mai sectioneaza inca o data. In final trebuie sa arate ca niste aschii. Se toaca ceapa marunt si se pune la calit cu o lingura de ulei. Aceeasi operatie se face si pentru gogosari. Se calesc impreuna pana se inmoaie un pic. Se adauga ciupercile si usturoiul si se lasa la fiert vreo 5 minute. Intre timp se paseaza rosiile. Se pun si rosiile pasate si se lasa la fiert, la foc mic, pana scade zeama. Retineti: la aceasta reteta nu se foloseste apa! Spre sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga mararul tocat. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si se inchide focul.

Se serveste cu mamaliga.

Alte retete in imagini delicioase

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc