Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Creveti prajiti, simpli, in tigaie sunt cei mai deliciosi. Crevetii vor lua aromele celorlalte ingrediente: ghimbir, usturoi si arei iute. Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • decojit si ras marunt
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 2-3 ardei iuti rosii proaspeti
  • fara seminte si tocati marunt
  • 16 creveti-tigru mari
  • intregi si cruzi
  • decorticati sau nu
  • 1-2 lamai
  • dupa gust
  • 1 mana buna de patrunjel cu frunza lata
  • proaspat
  • tocat mare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 felii lungi de ciabatta
  • rumenite

Mod de preparare

Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduceti focul si stoarceti in compozitie sucul de la 1 lamaie.

Adaugati patrunjelul si inca vreo 2 linguri de ulei de masline. Amestecati si luati de pe foc. Ar trebui sa fi obtinut un sos bun si suculent - gustati. S-ar putea sa mai necesite inca putin suc de lamaie. Asezonati dupa gust.


Serviti crevetii prajitit cu usturoi, ghimbir si ardei iute cu ciabatta, ca sa puteti savura cat mai mult sos. Trebuie doar sa aduceti la masa cateva boluri pline cu acest fel de mancare si sa va lasati amicii sa se infrupte. Eu pun mereu ceva mai mult ardei iute si ma asigur ca am pus la rece un vin bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci