Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana in
Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana incepe sa iasa fum, (la propriu, nu glumesc) dupa care se arunca in uleiul foarte incins midiile (atentie fiindca va sari uleiul la contactul cu apa de pe scoici).
Imediat dupa ce ati spus scoicile, adaugati ceapa, chilii si usturoiul foarte marunt tocate, impreuna cu 2 crengute de rozmarin si cateva de cimbru apoi cantitatea de vin.
Se lasa sa fiarba cam 3 -4 minute si urmariti ca toate scoicile sa fie deschise amestecandu-le din cand in cand.
Dupa fierbere, scoate-ti scoicile, iar sosul ramas treceti-l printr-o strecuratoare deasa pentru a-l filtra de impuritati.
Ardeii se curata de seminte si se taie in bucati medii, se pune ulei de masline intr-o oala, se adauga ardeii si se calesc pentru putin timp, dupa care puneti sosul ramas de la scoici si fierbeti impreuna timp de 5 minute.
Se adauga sosul de tomate cateva crengute de patrunjel (cu tot cu tulpina nu doar frunzele dar nu prea mult pentru nu se taia din gust), se lasa totul la fiert timp de 10 minute la foc puternic apoi spre gata se potriveste de sare.
Se ia de pe foc si se mixeaza cu mixerul pentru a obtine un sos omogen. Se pun pastele la fiert in apa, intr-o tigaie se reincalzeste sosul impreuna cu midii, fasii subtiri de ardei rosu (care in prealabil se decojesc de pielita iar pentru asta indicat ar fii sa ii coaceti putin la fel ca si cum ii faceti pentru salata de ardei copti), tulpina de telina taiata foarte subtire, patrunjel marunt tocat si zeama de lamaie!
Se pun pastele fierte in sos se amesteca impreuna, apoi se servesc fierbinti!
Reteta propusa de: Koch
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii